Wanbetalers

Wanbetalers

U kent het misschien wel. U heeft uw klant al een aantal keren verzocht om zijn/haar openstaande rekening te betalen, alleen uw klant betaalt niet of reageert helemaal niet. Dan is dit het moment om Incassobond in te schakelen.

Wat zijn wanbetalers?

Een wanbetaler is iemand of een bedrijf dat gebruik maakt van een dienst of product zonder daarvoor te betalen. Wanbetaling komt meestal doordat een debiteur niet kan betalen, maar vaak is er ook sprake van laksheid, of zelfs doelbewust producten of diensten afnemen met de intentie om deze niet te betalen. Sommige bedrijven betalen opzettelijk te laat om zo enig rente- en liquiditeitsvoordeel te creëren.

Mogelijkheden tegen wanbetalers?

Heeft u de goederen of diensten al geleverd en u kunt uw facturen niet verrekenen, dan is het een optie om Incassobond in te schakelen. Vaak is een brief of telefoontje van een incassobureau al genoeg om de vordering(en) betaalt te krijgen.                                                                                                                      Mocht uw debiteur dan nog niet betalen, dan gaan we het minnelijke traject in. Wij gaan dan uw debiteur verschillende soorten brieven sturen, meerdere keren bellen, sms’en en WhatsAppen. Gaat de debiteur dan nog steeds niet over tot betaling? Dan is het een optie om een debiteurenbezoek te laten verrichten of te procederen.

 

Handige tips tegen wanbetalers

  • Bepaal vooraf duidelijk de betalings- en leveringsvoorwaarden
  • Controleer de kredietwaardigheid van je klant nog voor je het contract afsluit
  • Schiet tijdig in actie als je klant te laat of niet betaalt
  • Betaalt u klant na meerde aanmaning nog niet? Schakel dan tijdig hulp in van een incassobureau

Neem direct contact op

11 + 11 =